^M BDSMfan
BDSMfan
Zoeken


Online
  • Gebruikers: 0
  • Gasten: 5
Inloggen

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Door Willem op 7 Augustus 2008 om 11:13
"De Leiband" - door Vanessa Durriès
De Leiband" is het verhaal van een jong meisje dat verliefd wordt op een oudere man, Pierre, die aan SM doet en haar inwijdt in de wereld van SM. Ze krijgt de naam Laïka en ondergaat op SM bijeenkomsten allerlei sexueel getinte ‘martelingen’. Opvallend daarbij is dat ze vanaf het begin onderworpen wordt aan tamelijk harde SM.

Vanwege de manier waarop Meester Pierre met zijn slavin omgaat is het boek meermalen onderwerp van discussie geweest. Het boek is volgens eigen zeggen autobiografisch en dus is het boek geschreven vanuit de beleving van laika, de slavin. Je zou kritiek kunnen hebben op de manier van het omgaan van de Meester met zijn slavin, maar dat heeft geen betrekking op het boek zelf,

Toen De leiband verscheen (medio 1993) was Vanessa eenentwintig jaar oud; ze studeerde letteren. Een aantal maanden later werd zij samen met twee andere jonge Franse schrijvers het slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Een mooie, jonge studente, nicht van de legendarische O uit Le Histoire d'O, vertelt hier met vuur en zonder voorbehoud over haar ontdekkingsreis door de archipel van de SM-wereld. -L Express- ISBN 90-295-1393-4

Ben je op zoek naar lichte kost over BDSM, kun je dit boek misschien nog beter even links laten liggen en iets rustiger beginnen.

Ook dit boek is niet meer in de handel te krijgen, maar iris heeft haar exemplaar overgetypt en online geplaatst, uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Afdrukken voor eigen gebruik mag, maar verspreiding uiteraard niet. Om die reden zal ik linken naar haar site, die je hier kunt vinden.

Update 21-10-2009: Omdat de MSN-spaces schijnbaar gesloten zijn, is ook deze locatie verloren gegaan. Ik heb iris haar noeste arbeid echter offline bewaard en zal deze hier beschikbaar stellen.
Permalink - 19747 keer bekeken - 0 reacties - Reageer
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn.