^M BDSMfan
BDSMfan
Zoeken


Online
  • Gebruikers: 0
  • Gasten: 4
Inloggen

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Door Willem op 7 Augustus 2008 om 11:13
"De Leiband" - door Vanessa Durriès
De Leiband" is het verhaal van een jong meisje dat verliefd wordt op een oudere man, Pierre, die aan SM doet en haar inwijdt in de wereld van SM. Ze krijgt de naam Laïka en ondergaat op SM bijeenkomsten allerlei sexueel getinte ‘martelingen’. Opvallend daarbij is dat ze vanaf het begin onderworpen wordt aan tamelijk harde SM.

Vanwege de manier waarop Meester Pierre met zijn slavin omgaat is het boek meermalen onderwerp van discussie geweest. Het boek is volgens eigen zeggen autobiografisch en dus is het boek geschreven vanuit de beleving van laika, de slavin. Je zou kritiek kunnen hebben op de manier van het omgaan van de Meester met zijn slavin, maar dat heeft geen betrekking op het boek zelf,

Toen De leiband verscheen (medio 1993) was Vanessa eenentwintig jaar oud; ze studeerde letteren. Een aantal maanden later werd zij samen met twee andere jonge Franse schrijvers het slachtoffer van een noodlottig verkeersongeval. Een mooie, jonge studente, nicht van de legendarische O uit Le Histoire d'O, vertelt hier met vuur en zonder voorbehoud over haar ontdekkingsreis door de archipel van de SM-wereld. -L Express- ISBN 90-295-1393-4

Ben je op zoek naar lichte kost over BDSM, kun je dit boek misschien nog beter even links laten liggen en iets rustiger beginnen.

Ook dit boek is niet meer in de handel te krijgen, maar iris heeft haar exemplaar overgetypt en online geplaatst, uitsluitend voor persoonlijk gebruik. Afdrukken voor eigen gebruik mag, maar verspreiding uiteraard niet. Om die reden zal ik linken naar haar site, die je hier kunt vinden.

Update 21-10-2009: Omdat de MSN-spaces schijnbaar gesloten zijn, is ook deze locatie verloren gegaan. Ik heb iris haar noeste arbeid echter offline bewaard en zal deze hier beschikbaar stellen.
Door Willem op 7 Augustus 2008 om 1:25
Een tamelijk controversieel stukje schrijverswerk. Het betreft een handboek voor meisjes die op zoek zijn naar een Dominante man, waarbij duidelijk BDSM-aspecten aanwezig zijn, maar zoals de schrijver het zelf suggereert hij het meer als een lifestyle (24x7) bedoeld heeft.

Controversieel omdat sommige dames aanstoot nemen aan het feit dat in het voorwoord staat genoemd dat dit boek geschikt is voor meisjes vanaf 16 jaar. En ondanks het feit dat meisjes van 16 jaar tegenwoordig echt wel meer gewend zijn dan de 16-jarige van pak-em-beet 20 jaar geleden, snap ik die kritiek wel een beetje. Ik zie het zelf meer als een interessant boek (alleen online uitgegeven overigens) wat iemand geschreven heeft vanuit zijn persoonlijk perspectief, hoe hij dit voor zich ziet. Naar mijn mening moet de term meisjes breder gezien worden en meer richting de daddy-girls getrokken worden en is het boek meer bedoelt voor iets oudere meisjes (die ten minste 18-21 zijn) maar vaak ook ouder, en benieuwd zijn naar het daddy-girl principe.

Gelukkig zijn er ook subjes die deze mening delen en het boek niet afbranden, zoals Ancilla Tilia hier beschrijft. Zoals zij ook aangeeft, moet het boek gelezen worden met een knipoog hier en daar, zul je er als sub misschien bepaalde zaken uit oppakken, maar moet je zeker niet het boek te letterlijk nemen op sommige punten. Ook mensen die niet geïnteresseerd zijn in BDSM zullen hier weinig tot niets mee kunnen, en kunnen beter een ander boek pakken.

De schrijver is onbekend en anoniem en de website waar dit boek als PDF stond is inmiddels ter ziele (http://www.subdimension.com/userpages/subversion/handboek/index.html). Ik heb dus mijn exemplaar hier geupload zodat jullie deze online kunnen lezen of kunnen downloaden (gebruik "opslaan als") op je eigen computer, indien je deze op je gemak wilt doorlezen.

Als de auteur dit niet wenselijk vindt, en/of mij zijn nieuwe website wil doorgeven, dan hoor ik graag van hem!
Door Willem op 7 Augustus 2008 om 0:31
"Onderdanig wil ik zijn" - door Sina-Alina Geißler
Utrecht, 1994
Uitgeverij: Bruna
ISBN: 90-229-8188-6

Vertaling: Peter de Rijk

Oorspronkelijke titel: Lust an der Unterwerfung
Oorspronkelijk jaar van uitgave: 1990

Dit boek is samen met "De Leiband" één van de betere boeken, maar helaas niet meer in te handel te krijgen. Sporadisch kom je ze tweedehands tegen, soms op Marktplaats, maar er is eenvoudigweg niet makkelijk meer aan te komen.

Gelukkig heeft iemand de moeite genomen om dit boek over te typen en is deze hier te vinden. Ik realiseer me dat het overtypen van boeken niet helemaal toegestaan is, maar zou het boek nog herdrukt worden, zou dat ook niet nodig geweest zijn. De laatste verkoopprijs was fl. 19,95 (zo'n € 9,50) dus daarvoor zou menig BDSM-er naar de winkel rennen of deze via bol.com lekker thuis laten bezorgen. Dank aan 'een masochistische vrouw' voor de noeste arbeid!
Door Willem op 5 Augustus 2008 om 0:34
Online boek geschreven door Suzanne M. Zeer informatief en zeer goed (en luchtig) geschreven, maar toch met serieuze en oprechte ondertoon. Persoonlijk vind ik het jammer dat Suzanne nooit heeft besloten om het boek uit te geven (dat leest toch wat makkelijker), maar het siert haar wel dat zij haar noeste arbeid belangeloos beschikbaar stelt op internet.

Overigens is dit een van de weinige Nederlandstalige boeken, dus zeker een aanrader!

Haar boek is hier te vinden.