^M BDSMfan
BDSMfan
Zoeken


Online
  • Gebruikers: 0
  • Gasten: 1
Inloggen

Gebruikersnaam:


Wachtwoord:

Wachtwoord vergeten?

Door Willem op 27 Juli 2010 om 17:02
De letters BDSM, waar staan nu eigenlijk voor? BDSM is een algemene term die verwijst naar een breed spectrum van activiteiten en vormen van alternatieve persoonlijke en sexuele relaties.

Je kunt de letters met elkaar combineren en dan kom je op drie onderdelen uit, te weten:

BD: Bondage, discipline
DS: Dominantie, submissie
SM: Sadisme, masochisme

Niet geheel ontoevallig zijn dit ook precies de drie gebieden die worden onderscheidden. Waar SM misschien wel de meest bekend is (en meteen de heftigste reacties oproept) is het spectrum breder dan dat deel. De meeste 'vanilla'-stellen (vanilla: mensen die geen BDSM beoefenen) hebben hun partner wel een geblinddoekt of aan een bedspijl vastgebonden of een speels tikje op de billen verkocht. Zonder het vaak te weten, hebben ze hiermee al kennis gemaakt met BDSM. En goed mogelijk dat 80% van de stellen het daarbij laat. Dat is prima, dat zijn niet de mensen die deze site zullen lezen. Nee, de mensen die het spannend vonden om te doen of juist om te ondergaan, komen hier terecht en tot de ontdekking dat het helemaal niet zo vreemd is en dat er meer dan genoeg andere mensen zijn die dezelfde voorkeuren delen.

Nu: wat betekenen die termen nu eigenlijk? Ik zal proberen ze hieronder een klein beetje uit te leggen:

Bondage: het vastbinden van een onderdanig persoon, vaak met touwen, maar ook met boeien, handboeien of andere middelen. Sommige mensen kunnen heel kunstwerken maken van touw (shibari-bondage bv) maar over het algemeen heeft het een praktisch doel, namelijk het immobiliseren van de onderdanige. De Dominant geniet van het gezicht dat een onderdanige totaal machteloos is en ge´mmobiliseerd, een onderdanige geniet van het gevoel totaal machteloos en bewegen loos te zijn.

Discipline: Het straffen (disciplineren) van een onderdanige.

Dominantie: Het willen overheersen (domineren) van een onderdanige, het gevoel dat een onderdanige alles over heeft en alles wil doen, wil ondergaan voor een Dominant.

Submissie: Onderdanigheid, het willen ondergaan van dominantie, het uit handen geven van controle en zich volledig kunnen overleveren aan haar Dominant, die ze hierin 100% vertrouwd.

Sadisme: Het willen toebrengen van pijn, voornamelijk om het effect wat dit heeft op een masochistisch persoon. Een Sadist geniet van het uitzicht van een lijdende sub, omdat ze dit voor hem wil doorstaan, dat voor hem overheeft, de liefde die ze hiermee tentoonspreid, maar ook deels het louterende effect wat dit voor haar heeft. De diepere bewustwording en het isoleren van zichzelf van de rest van de wereld.

Masochisme: Het willen ondergaan van pijnprikkels, waarmee vaak een hogere sfeer (subspace) bereikt wordt. Niet zozeer door de pijnprikkels zelf, maar door de endorfine die deze veroorzaken en het gevoel wat een masochist heeft, omdat ze deze pijn ondergaat en doorstaat uit liefde voor de Sadist. Wetende dat deze trots zal zijn en met een gelukzalig gevoel rondloopt, omdat de masochiste bereid was dit voor hem te ondergaan.

Overigens: ik ga in mijn beschrijvingen uit van een mannelijke Dominant en een vrouwelijke onderdanige, dat komt door mijn persoonlijke voorkeuren, vanzelfsprekend is andersom net zo goed mogelijk, alleen in het kader van de leesbaarheid kies ik ervoor om niet over te gaan op de politieke correcte hem/haar variant.

Uit mijn ervaring heb ik gemerkt dat er 3 soorten subjes/slavinnen bestaan:
- Pijnsubjes: masochistes
- Meisje: onderdanige die genieten van de gestuurd worden, het ondergaan, het uit handen geven van de controle.
- Lustsubjes: ook wel sletjes genoemd, waarbij het sexuele aspect, en dan met name het gebruikt worden als lustobject, louter en alleen voor de geilheid van haar Dominant een grote rol speelt.

Vaak (maar niet altijd) heeft een subje meerdere rollen in zich.

BDSM activiteiten lijken meestal gedwongen, geforceerd en onvrijwillig. Maar in werkelijheid worden deze rollen "gespeeld" met de volledige instemming van alle betrokken personen. BDSM spel kan verschillende vormen hebben waaronder elementen van dominantie, overgave, discipline, straf, spanking, bondage, slave training, pijn, vernedering, sexueel rollenspel, sexuele fetishes, kinky sex, cuckolding, sadomasochisme en machtsuitwisseling. Zowel de Dominant als de sub beleven plezier (sexueel en/of niet-sexueel) aan het BDSM spel.

Overigens: de Dominant (met hoofdletter!) wordt ook wel aangeduid als Top (met name in het engels) of als Meester. de onderdanige worden ook wel aangeduid als bottom (met name in het engels). In nederland wordt de term sub meer gebezigd (sub is een afkorting voor submissive). Ook de term slaaf/slavin komt voor, meestal is dat (voor mij) een aanduiding dat die persoon meer interesse heeft de SM kant dan in de DS kant, dus meer ge´nteresseerd is in Hard BDSM, waar D/s wel eens wordt ondergebracht in de categorie Soft BDSM. Voornamelijk omdat binnen D/s meer de focus ligt op mindplay, het mentale aspect, het sturen van je sub, waarbij bij Hard BDSM de zweep of flogger, dit subtiele spel enigszins teniet doet. Beiden zijn overigens leuk om te doen, maar iedere BDSM-er zal zijn voorkeur hebben, om er achter te komen wat je eigen interesse heeft, zul je veel moeten lezen, en voorzichtig moeten experimenteren met mensen die je 100% vertrouwd!
Permalink - 14303 keer bekeken - 0 reacties - Reageer
Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn.